en

Kajaklyx

Fr. 7500 sek/pers
boka

I samarbete med Upplevelsebolaget har vi ett paket med kajakpaddling för er som önskar vara mer aktiva. Information finner ni i länken till Uppelvelsebolaget ovan i orange text.

I den västligaste utposten av skärgården lever ingen längre permanent. Här har sjöfåglar och säl en fristad. Men på Storö ligger ett värdshus med god mat, mjuka sängar och vänlig service. Ett perfekt basläger för tre dagars utforskande av Sveriges mest exotiska paddelvatten.

Vi startar vår Väderöpaddling med en tur i Fjällbacka. Från de yttre öarna får vi båtlift över fjorden till värdshuset. Där har vi vår bas för två dagars paddling bland arkipelagens tvåhundra öar. Att vi kan avsluta dagarna med en god middag och lite paddelskrönor till konjaken gör inte turen sämre, eller hur?

Datum

Datum efter överenskommelse.

Välkommen att mejla på bokning@upplevelsebolaget.com eller ring på +46 (0)705-131085!

 

Våra tillval:

Guidad tur

Prova ostron

Skaldjursfiske

Guidad tur

Väderöarna är en av Sveriges västligaste utposter med en rik historia. Ön beboddes av lotsar med deras familjer fram till mitten av 1960-talet.

För att få ut det mesta av ert besök rekommenderar vi att ni bokar in en guidning där ni kommer att få höra otaliga historier om både Väderöarna och även Bohusläns historia, det bjuds på rövarhistorier och skratt. En tur upp till lotsutkiken står såklart på agendan och har vi tur är den också bemannad.

Alla guidade turer måste bokas i god tid då vår guide inte alltid befinner sig på ön.

 

Prova ostron

Inte långt från oss finns Åsa, ni åker förmodligen förbi hennes ostronbank på Kalvö på resan ut till Väderöarna. Åsa kommer gärna ut till oss för att ge er en ostronutbildning där ni får lära er hur man öppnar ostron, hur man äter dem och de olika sorterna som finns. Ni provar sedan ostronen tillsammans med porter som Åsa har tagit fram för att passa just hennes ostron bäst.

Den här aktiviteten kräver minst 8 deltagare.

Skaldjursfiske

Längs hela den bohuslänska kusten kan du fiska skaldjur och vi varierar vårt fiske efter säsong. Havskräfta får du fiska under hela året medan hummern är begränsad till ett par månader under hösten. Det för att hummern ska hinna byta skal och förhoppningsvis har honorna hunnit lägga sin rom också.

Vid vårt skaldjursfiske går ni ut med våra stabila båtar där vi drar upp kräftburar eller hummertinor beroende på vilken tid på året det är. Ni väljer själva hur delaktiga ni vill vara, men alla burar vi lyfter upp ska tömmas på krabbor som är en ganska vanlig bifångst främst vid hummerfisket, agnas om med fermenterad makrill och sedan knuffas i havet igen.

Den fångst ni har fått upp tar vi med in till land. Har ni fiskat havskräfta finns möjligheten att koka kräftorna direkt på bryggan efter båtturen och äta dem ljumna med något kallt att dricka till. Har ni fiskat hummer kommer ni att få den serverad som förrätt vid middagen, och istället så kokar vi krabborna ni har fått upp, knackar sönder klorna med en sten och äter dem varma på bryggan.