en

Kräftfiskepaket

Följ med oss ut på havet för att fiska något av det godaste man kan äta!

På eftermiddagen lämnar vi Väderöarna för att dra kräftlänkar, där 10 burar sitter sammanlänkade. Kräftorna finner vi oftast på ca 60 meters djup så det är några meter lina som ska upp... Ni får sedan hjälpa till att agna burarna med nytt bete och sedan kasta i dem i havet.

Ni kan sedan välja mellan att antingen koka kräftan direkt vi kommer iland och äta den ljummen på bryggan med något gott att dricka, alternativt få den serverad som förrätt innan er tvårättersmiddag.

Detta ingår:

  • Lunch 
  • Kräftfiske med kaffekorg (lån av overall)
  • Bad i vår vedeldade badtunna & granitbastu, under perioden 19 juni - 20 augusti är endast bastun igång, då havet är varmt nog!
  • Trerätters middag med kräfta som förrätt
  • En natts logi, del i dubbelrum med delat badrum
  • Väderöfrukost

Önskas båttransfer från Hamburgsund tillkommer det 450kr p.p t/r 

EGET BADRUM:

200 SEK per person.

EXTRA NATT

1450 SEK per person, inklusive middag och frukost.

Enkelrumstillägg kostar 500kr per natt.

ÖVRIGA TILLVAL:

Krydda ert paket och sätt lite guldkant på tillvaron!

  • Morgonrock
  • Tapas och en drink före det är dags för bastun & badtunnan

195 SEK per person.

KONTAKT:

info@vaderoarna.com eller +46 (0)525 320 01

Våra tillval:

Skaldjursfiske

Skaldjursfiske

Längs hela den bohuslänska kusten kan du fiska skaldjur och vi varierar vårt fiske efter säsong. Havskräfta får du fiska under hela året medan hummern är begränsad till ett par månader under hösten. Det för att hummern ska hinna byta skal och förhoppningsvis har honorna hunnit lägga sin rom också.

Vid vårt skaldjursfiske går ni ut med våra stabila båtar där vi drar upp kräftburar eller hummertinor beroende på vilken tid på året det är. Ni väljer själva hur delaktiga ni vill vara, men alla burar vi lyfter upp ska tömmas på krabbor som är en ganska vanlig bifångst främst vid hummerfisket, agnas om med fermenterad makrill och sedan knuffas i havet igen.

Den fångst ni har fått upp tar vi med in till land. Har ni fiskat havskräfta finns möjligheten att koka kräftorna direkt på bryggan efter båtturen och äta dem ljumna med något kallt att dricka till. Har ni fiskat hummer kommer ni att få den serverad som förrätt vid middagen, och istället så kokar vi krabborna ni har fått upp, knackar sönder klorna med en sten och äter dem varma på bryggan.