en

Väderöpaket

Fr. 2095 sek/pers
Boka

Ibland kan det vara skönt att inte behöva tänka efter utan låta någon annan ta hand om allt. Boka då vårt Väderöpaket, där ingår allt från transportör till menider.  

Detta ingår:

 • Överför t / r från Hamburgsund genom vår vackra skärgård
 • Lunch vid ankomst *
 • Bad i vår vedeldade badtunna & granitbastu *
 • Tvårätters middag, med havet som inspiration
 • En natts logi, del i dubbelrum med delat badrum
 • Stor härlig frukost

Priser:

 • Ankomst söndag till torsdag 15 aug - 14 juni: fr. 2095 sek / pers
 • Ankomst fredag ​​till lördag 17 aug - 14 juni: fr. 2495 sek / pers
 • Ankomst måndag - söndag 15 juni - 16 aug: fr. 2495sek / pers 

Önskar ni eget badrum tillkommer 200 sek per person och natt.

Ni kan också krydda ert paket och sätta lite guldkant på tillvaron. För 195 sek per person ordnar vi följande: 

 • Morgonrock
 • Tapas och ett glas mousserande vin vid bastun / badtunnan

Önskar ni stanna två nätter har vi en tilläggsnatt för 1150 sek per person där det är övernattning, och en extra middag på ankomstdagen samt frukost sista natten.

Kontakt

info@vaderoarna.com, tel +46 (0) 525 32001

* Granitbastu håller öppet året runt - badtunnorna är varma från 15 augusti till 15 juni

* Under perioden 15 juni - 15 augusti erbjuds även räkmacka som alternativ till lunch 

Våra tillval:

Guidad tur

Prova ostron

Båttur

Skaldjursfiske

Guidad tur

Väderöarna är en av Sveriges västligaste utposter med en rik historia. Ön beboddes av lotsar med deras familjer fram till mitten av 1960-talet.

För att få ut det mesta av ert besök rekommenderar vi att ni bokar in en guidning där ni kommer att få höra otaliga historier om både Väderöarna och även Bohusläns historia, det bjuds på rövarhistorier och skratt. En tur upp till lotsutkiken står såklart på agendan och har vi tur är den också bemannad.

Alla guidade turer måste bokas i god tid då vår guide inte alltid befinner sig på ön.

 

Prova ostron

Inte långt från oss finns Åsa, ni åker förmodligen förbi hennes ostronbank på Kalvö på resan ut till Väderöarna. Åsa kommer gärna ut till oss för att ge er en ostronutbildning där ni får lära er hur man öppnar ostron, hur man äter dem och de olika sorterna som finns. Ni provar sedan ostronen tillsammans med porter som Åsa har tagit fram för att passa just hennes ostron bäst.

Den här aktiviteten kräver minst 8 deltagare.

Båttur

Väderöarna består av ca 365 öar, lika många som dagar på ett år.

En båttur runt Väderöarna kan vara fantastiskt berikande, att få se öarna ur en annan synvinkel.

En bit söder om Storö finns Väderöbod där ni hittar Väderöarnas fyr. På Väderöbod finns det också fyrvaktarbostäder men inget som är bemannat med verksamhet i dagsläget. Turen till Väderöbod kräver mjuka vindar från rätt riktning för att kunna komma iland, vilket gör att vi inte har regelbundna turer dit. 

För alla båtturer krävs bokning i god tid då våra båtar vanligtvis går i reguljär trafik till och från fastlandet.

Skaldjursfiske

Längs hela den bohuslänska kusten kan du fiska skaldjur och vi varierar vårt fiske efter säsong. Havskräfta får du fiska under hela året medan hummern är begränsad till ett par månader under hösten. Det för att hummern ska hinna byta skal och förhoppningsvis har honorna hunnit lägga sin rom också.

Vid vårt skaldjursfiske går ni ut med våra stabila båtar där vi drar upp kräftburar eller hummertinor beroende på vilken tid på året det är. Ni väljer själva hur delaktiga ni vill vara, men alla burar vi lyfter upp ska tömmas på krabbor som är en ganska vanlig bifångst främst vid hummerfisket, agnas om med fermenterad makrill och sedan knuffas i havet igen.

Den fångst ni har fått upp tar vi med in till land. Har ni fiskat havskräfta finns möjligheten att koka kräftorna direkt på bryggan efter båtturen och äta dem ljumna med något kallt att dricka till. Har ni fiskat hummer kommer ni att få den serverad som förrätt vid middagen, och istället så kokar vi krabborna ni har fått upp, knackar sönder klorna med en sten och äter dem varma på bryggan.