EN

En utpost i väster

58°34’N  11°04’E

Väderöarna är den sista utposten. En plats långt bortom vardagsbruset. Utan buller, stress och måsten.

I väster sträcker sig de glittrande vågorna ända till horisontens kant. När vinden viner över de karga klipporna är det lugnt nere vid värdshuset och de gamla lotshusen. Mellan husknutarna ekar historier om sjöfarare, lotsar och deras familjer.

Välkommen att ta del av en fascinerande värld fylld av 365 små kobbar och öar. Där god mat och dryck och spännande utflykter förhöjer din upplevelse. Som gör att ditt besök etsar sig fast i minnet. Och får dig att längta tillbaka.

14.2m högsta uppmätta våghöjd
9.6m/s medelvind
2099 soltimmar per år

Att göra

När rastlösheten börjar krypa i kroppen finns det gott om aktiviteter att välja mellan. En promenad upp till lotsutkiken är en favorit bland besökarna. Härifrån syns havet var du än riktar blicken. Ett annat tips är den fina vandringsleden som går runt Storön, över kala granithällar och genom skyddade, trädbevuxna klippskrevor. 

När det är dags att koppla av väntar en varm granitbastu med havsutsikt och två vedeldade badtunnor. Och varför inte ta ett uppfriskande dopp i det salta havet?

Vi erbjuder även fisketurer, sälsafari, havskajakpaddling med mera. Läs mer under våra paketerbjudanden

Maten är en upplevelse i sig

Värmen och lugnet sprider sig inne i vårt anrika värdshus. Slå dig ner och njut av utsökt mat och dryck, umgås med vänner eller bara koppla av i en skön fåtölj.

Vi är måna om att skapa smaker och dofter som gör din Väderöupplevelse extra speciell. Därför läggs stor omsorg på mat och servering. Menyn präglas av hav och land med säsongens råvaror i fokus och noggrant utvalda drycker som tillbehör.

Köket serverar frukost, fika med hembakat, lunch och à la carte. Vid behov av specialkost ber vi dig meddela dina önskemål i god tid före ditt besök.

För aktuell meny, kontakta oss:

+46 (0)525-320 06 eller +46 (0)525-320 01
Stanna i lotsarnas värld

När solen sakta sänkt sig ner i Västerhavet och himlen färgats skimrande röd, är det dags att komma till ro. Efter en god natts sömn finns kraft till nästa dags äventyr.

På Väderöarna präglas boendet av det enkla lotslivet. Vi erbjuder 22 unika rum varav sju har egen dusch och toalett. Alla rum är ljust inredda med marin känsla. Havet utgör en vacker kuliss från de flesta fönster, och i vissa rum finns instickskojer i väggen för er som vill bo flera tillsammans.